Омекотителни станции NOBEL

Омекотителни станции

Двуколонни омекотителни станции

Автоматична омекотителна станция Nobel mod AS 1055 V Duplex
Двойна автоматична омекотителна система чрез контрол на обема:
Системата позволява непрекъснато снабдяване с третирана вода без прекъсване. Колоните се регенерират последователно, поради което една колона е винаги в експлоатация, а другата е на регенерация или в режим на готовност.

Регенерацията се програмира според предоставения обем на обработената вода. Работата на системата се контролира от електронен програматор, който се занимава със стартирането на регенерирането на изчерпаната колона и с обмена на работа между колоните, в зависимост от импулсите, получени от водомера.
Всички материали са нетоксични и подходящи за питейна вода: стъклопластов съд (полиестерна смола подсилена с фибростъкло), хранителни йонообменни смоли за омекотяване с висок капацитет на обмен, автоматични контролни клапани, монтирани отгоре в ABS, електронен  програматор за автоматично управление. Многовходовите мембранни клапани, за да изключат изходящата линия на всяка колона по време на регенериране и в режим на готовност, са хидропневматично контролирани и направени от чугун, резервоарът за солен разтвор е направен от устойчив на удари полиетилен, снабден с разделителна плоча, предпазни сонди, клапани.
Уредът е снабден напълно с тръбопровод между колонките и импулсния водомер със сухо набиране и визуализация. Инжектирането на солен разтвор се извършва чрез инжектори, вградени в управляващите вентили. Времето на няколко фази на регенерацията може да се регулира, за да се пригоди работата на устройството към специфичното приложение и да се избегнат безполезни отпадъци от вода и сол за регенериране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.

3 × three =

keyboard_arrow_up
Translate »
Call Now Button